افتخارآفرینی ملی اداره آموزش کل فنیوحرفهای قم در حوزههای آموزشی و اشتغالزایی

مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم با اشاره به اهمیت مهارتآموزی جوانان و فارغالتحصیلان، بیان کرد: این اداره کل با کسب موفقیتهای چشمگیر در حوزههای آموزشی و اشتغالزایی در سطح ملی موجب افتخارآفرینی برای استان قم شده است. به گزارش سالاریه به نقل از پایش روز؛ حجتالاسلام سیدمحمود عرب مدیرکل آموزش فنیوحرفهای استان
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم با اشاره به اهمیت مهارتآموزی جوانان و فارغالتحصیلان، بیان کرد: این اداره کل با کسب موفقیتهای چشمگیر در حوزههای آموزشی و اشتغالزایی در سطح ملی موجب افتخارآفرینی برای استان قم شده است.
به گزارش سالاریه به نقل از پایش روز؛ حجتالاسلام سیدمحمود عرب مدیرکل آموزش فنیوحرفهای استان قم با اشاره به ظرفیتهای این اداره اظهار کرد: ادارهکل آموزش فنیوحرفهای استان قم از لحاظ امکانات و مراکز آموزشی شامل ۷ مرکز آموزش دولتی، یک مرکز شعب و یک مرکز سنجش و ارزشیابی مهارت، ۵۷ کارگاه ثابت شهری، ۳۰ کارگاه «سیار شهری»، ۲۰ کارگاه جوار روستایی، ۱۶ کارگاه صنایع ضمنکار، ۶ کارگاه جوار دانشگاه، ۳۴ کارگاه جوار کارگاهی و بینکارگاهی، ۲۱ کارگاه پادگان، ۶ کارگاه زندان و ۲۳۸ کارگاه مهارتآموزی در محیط واقعی کار آموزش های فنی و حرفهای را در بخش دولتی است.
وی ادامه داد: در بخش خصوصی با تعداد ۴۰۲ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای فعال ۲۸۵ آموزشگاه ویژه بانوان و تعداد ۳۵ آموزشگاه ویژه آقایان و تعداد ۸۲ آموزشگاه دومنظوره آموزشهای مهارتی را طبق شهریه مصوب هیأت نظارت مرکزی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به متقاضیان استان ارائه میدهد.
عرب گفت: مقام معظم رهبری بارها در فرمایشات خود نسبت به مبحث مهارتآموزی توصیه و تاکید کرده است؛ اولین گام ما برای تحقق توصیه ایشان این است که ما باید بر اساس نیاز بازار مهارتآموزی را گسترش دهیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم تاکید کرد: ما باید در ابتدا نیازهای امروز را بشناسیم و برای آنها برنامهریزی داشته باشیم و سپس در مرحله دوم نسبت به چشمانداز و نیاز کشورمان در سالهای آینده برنامه بلندمدت طراحی کنیم.
وی ادامه داد: واقعیت این است که انقلاب صنعتی چهارم مبتنی بر نیروی کار است، بدین جهت نباید از تربیت نیروی کار ماهر و خلاق غافل شد؛ پیشنهاد ما این است که شهرک مهارتآموزی در استان ایجاد شود که بهطور متمرکز به این مسئله بپردازد؛ پیشبینی کارشناسان فنی و حرفهای استان قم این است که با تحقق این مورد بتوانیم گام بلندی جهت رفع نیازهای استان برداریم.
عرب بیان کرد: باید از عرضهمحوری به شدت فاصله گرفت و به سمت نیازهای جامعه پیش رفت، ما در ادارهکل فنی و حرفهای استان برای این امر در ۳ بخش کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت برنامهریزی کردهایم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم در تشریح رتبههای برتر این اداره عنوان کرد: این اداره کل با کسب موفقیتهای چشمگیر در حوزههای آموزشی و اشتغالزایی در سطح ملی موجب افتخارآفرینی برای استان قم شده است. کسب رتبه اول در ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۱ در گروه فرهنگی، علمی و آموزشی، کسب رتبه دوم در ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۱ بین ۳۱ ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استانها در سطح ملی، کسب رتبه سوم در ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۱ بین ۴۸ دستگاه اجرایی استان قم، کسب رتبه اول در رصد اشتغال میان ۲۹ دستگاه اجرایی استان قم، کسب رتبه اول در ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۲ در گروه فرهنگی، علمی و آموزشی ، راهیابی تیم مهارت استان قم شامل علیرضا پورچالی دارنده مدال نقره مرحله کشوری در رشته پردازش ابری و امیرعباس قاسمی دارنده مدال طلا مرحله کشوری در رشته تکنولوژی و به چهلوهفتمین دوره مسابقات جهانی مهارت ۲۰۲۴ در شهر لئون فرانسه ازجمله موفقیتهای این اداره بوده است.
وی با اشاره به آمار آزمونهای برگزار شده در سال ۱۴۰۲ تصریح کرد: در بخش مراکز دولتی تعداد ۸ هزار و۳۶۰ شرکتکننده، در آموزشگاههای آزاد ۱۱هزار و ۴۷۰ شرکتکننده، آزمونهای حوزه صنعت ساختمان ۳۹۲ شرکتکننده، آزمونهای حوزه فرش و صنایعدستی و نانوایی یک هزار و ۸۲۷ شرکتکننده و آزمونهای ادواری ۴۷۸ شرکتکننده و مجموعا ۲۲هزار و ۵۲۷ نفر در سال ۱۴۰۲ تحت آموزشهای این اداره خدمات آموزشی دریافت کردهاند.
عرب با اشاره به تفاهمنامههای این اداره در سال ۱۴۰۲ ابراز کرد: دو تفاهمنامه کشوری در سال ۱۴۰۲ با شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایرانCNG ، توافقنامه سه جانبه با سازمان ملی مهاجرت و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و ۹ تفاهمنامه استانی با دانشگاه شهاب دانش، دانشگاه حضرت معصومه (س)، شرکت فاتحان علم و فناوری فخرا، دانشگاه پیام نور استان قم، مرکز خدمات حوزههای علمیه، ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، موسسه فروغ بصائر، سازمان جهاد کشاورزی استان، دفتر برنامهریزی استانداری و انجمن صنفی کارفرمایی مدیران رسانههای استان ازجمله مراکزی بودند که در سال ۱۴۰۲ این ادارهکل با آنها تفاهمنامههای آموزشی منعقد کرده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم افزود: ۷ تفاهمنامه کشوری در نیمه اول سال ۱۴۰۳ شامل سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، معاونت امور خانواده سپاه، قرارگاه مرکزی مهارتآموزی نیروهای مسلح، سازمان آموزش و پرورش استثنایی، شرکت ملی گاز ایران، بنیاد کرامت رضوی، سازمان تنظیم مقررات رادیویی و سه تفاهمنامه استانی شامل ادارهکل ورزش و جوانان استان، دانشگاه آزاد اسلامی استانو کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان قم منعقد شده است.
وی با اشاره به اهمیت توجه به حوزه آموزشهای حوزه خانواده، گفت: تفاهمنامهای سهجانبه بین وزارت کشور و امور زنان ریاستجمهوری و سازمان فنی و حرفهای منعقد شده که در این راستا در استان قم ۳۸ نفر از بانوان سرپرست خانوار و اعضای خانواده آنها از مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) و افراد جویای کار در سکونتگاههای غیررسمی آموزشهای مهارتی را طی کردند.
عرب با اشاره به تجربیات موفق این اداره کل در سال گذشته خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاه از دستاوردهای کارآموزان این اداره یکی از بهترین تجربیات بود که مقرر شده در سالهای آتی هم ادامه داشته باشد.
مدیرکل آموزش فنیوحرفهای قم اضافه کرد: برگزاری وبینارهای حوزه کسب و کار ازجمله کاربرد هوش مصنوعی درکسب و کار همچنین برگزاری مسابقات آزاد مهارتی در حوزه کسب و کار ازجمله مسابقات آزاد مهارت آرایشگران مردانه و مسابقات حوزه طراحی لباس از فعالیتهای قابل توجه این اداره در سال گذشته بود که با استقبال مناسبی از سوی علاقهمندان مواجه شد.
وی در بیان اهداف برگزاری مسابقات ملی مهارت ابراز کرد: ارتقاء فرهنگ مهارتآموزی میان جوانان این مرز و بوم، معرفی آموزشهای مهارتی و اهمیت نقش آن در توسعۀ اقتصاد به عموم مردم، بنگاههای اقتصادی، آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای، صنایع و صنوف برای مشارکت هرچه بیشتر در اجرای مسابقات ملی مهارت،ارتقاء سطح استانداردهای آموزش مهارت در کشور، ایجاد بستر مناسب برای ارتقاء مهارتهای حرفهای کشور تا سطح مهارتهای جهانی و شناسایی کمبودها در آموزشهای فنی وحرفهای و برنامهریزی برای رفع آنها، ایجاد فرصتی مناسب برای تبادل اطلاعات فنی و تجارب حرفهای، فراهم کردن فرصت مناسب برای رقابت سالم میان جوانان کشور، کشف استعدادهای حرفهای جوانان و معرفی افراد ماهر به صنایع و بنگاههای اقتصادی، ایجاد انگیزه در جوانان برای کسب مهارت ازجمله اهداف برگزاری این مسابقات بود که به خوبی محقق شدند.
عرب در تشریح فعالیتهای این ادارهکل در سال ۱۴۰۳ تصریح کرد: در حوزه آزمونهای برگزار شده در سال جاری و در بخش مراکز دولتی تعداد ۲ هزار ۳۲۰ شرکت کننده، در آموزشگاههای آزاد، ۳ هزار و ۷۹۵ شرکتکننده، آزمونهای حوزه صنعت ساختمان ۶۵ شرکتکننده، آزمونهای حوزه فرش و صنایعدستی و نانوایی ۳۸۷ شرکتکننده و آزمونهای ادواری ۱۲۶ شرکتکننده و مجموعا ۶ هزار و۶۹۳ نفر در سال ۱۴۰۲ تحت آموزشهای این اداره خدمات آموزشی دریافت کردهاند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم با اشاره به تفاهمنامههای ۶ ماه نخست سال جاری خاطرنشان کرد: در این حوزه ادارهکل ورزش و جوانان استان و دانشگاه آزاد اسلامی استان قم ازجمله مجموعههایی بودند که با این ادارهکل تفاهمنامههای آموزشی به انعقاد رساندند.
وی افزود: طی یک همکاری بین فنی و حرفهای با وزارت علوم دانشجویان دانشگاهها در کنار رشته اصلی با یک رشته مهارتی نیز آشنا شوند و در همه دانشگاههای قم دفاتر TMC تشکیل شده است، همچنین دفاتر نیازسنجی در دانشگاهها وجود دارد که نیازسنجیهای موردنیاز کشور را احصا میکنند و بر همین اساس به پرورش نیروهای کارآمد میپردازند. عرب تأکید کرد: بر اساس طرح «نخلستان»، فارغالتحصیلان دانشگاهی که موفق نشدند شغلی پیدا کنند را فرامیخوانیم و طی ۳ تا ۶ ماه آموزش میدهیم که این آموزشها بر اساس شرکتهای دانشبنیان، صنعت، بازرگانی اتاق اصناف و تعاون است به جرات میتوان گفت هر فارغالتحصیلی که این آموزشها را میبیند جذب بازار کار میشود و اجرای این طرح با همکاری پارک علم و فناوری برگزار است.
عرب در بیان سایر اقشار جامعه هدف این اداره گفت: آسیب دیدگان اجتماعی (خانوادههای آسیبدیده از اعتیاد)، افراد دارای معلولیت، پناهندگان و اتباع خارجی، دانشآموختگان و فارغالتحصیلان دانشگاهی، دانشآموزان، دانشجویان، زنان خانهدار و سرپرست خانوار و اعضای خانوادههایشان، زندانیان، ساکنین سکونتگاههای غیررسمی، ساکنین مناطق روستایی، سربازان وظیفه، شاغلین بنگاههای اقتصادی و عشایر ازجمله گروههای هدف ادارهکل آموزش فنیوحرفهای هستند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم گفت: این گروهها از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا نیمه اول سال ۱۴۰۳ مجموعا ۱۵هزار و ۷۳۷ نفر شامل ۶ هزار و ۲۰۶ خانم و ۹ هزار و ۵۳۱ آقا و مجموعا در ۲ میلیون ۴۴۰هزار و ۵۲ نفرساعت در این اداره تحت آموزش قرار گرفتند.
وی گفت: بخشهای خدماتی، صنعت، کشاورزی، فرهنگ و هنر نیز از جمله حوزههایی هستند که در این اداره تحت پوشش قرار گرفتهاند و گروههای آموزشی نیز ذیل همین حوزهها فعالیت دارند.
عرب در تشریح گروههای آموزشی این اداره عنوان کرد: صنایع پوشاک، صنایع خودرو، فرش، برق، تاسیسات، فناوری اطلاعات، صنایع دستی (دوختهای سنتی)، صنایع چوب، مکانیک، ساختمان، امور دام و ماکیان، صنایع چرم، پوست و خز، صنایع دستی(بافت)، جوشکاری و بازرسی جوش، طلا و جواهرسازی، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، امور اداری، مراقبت و زیبایی، امور مالی و بازرگانی، خدمات تغذیهای، صنایع غذایی، کنترل و ابزار دقیق، هنرهای تجسمی، هنرهای تزئینی، حمل و نقل زمینی، الکترونیک، امور زراعی، معماری، صنایع دستی(چوب، فلز، سفال، چاپ، سنگ، شیشه و چرم)، هنرهای نمایشی، صنایع نساجی، صنایع فلزی، صنعت گاز، امور باغی، گردشگری، صنایع شیمیایی، سرامیک و زیست فناوری گروههای آموزشی هستند که علاقهمندان در این اداره تحت آموزش قرار گرفتند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم گفت: مجموعا از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون ۵۷۷ دوره در حوزه خدمات، ۹۰۰ دوره در حوزه صنعت، ۱۳۱ دوره در حوزه کشاورزی و ۲۷۳ دوره در حوزه فرهنگ و هنر برگزار شده که مجموعا یک هزار و ۸۸۱ دوره برگزار شده است.
وی در تشریح تعداد حرفههایی که آموزش آنها برگزار شده ابراز کرد: در حوزه خدمات ۱۱۰ حرفه، حوزه صنعت ۲۲۲ حرفه، کشاورزی ۲۹ حرفه و فرهنگ و هنر ۸۶ حرفه و مجموع ۴۴۷ دوره از ابتدای سال ۱۴۰۲ آموزش برگزار شده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰